Love

Love

Translate

duminică, 26 mai 2013

epilare cu zahar

Am auzit de curand de  acesta tehnica de epilare si mi s-a parut,initial, ciudata, mai ales ca nu stiam despre ce este vorba.Documentandu-ma, am prins pana la urma ideea,dar mi-a fost cam teama sa incerc.Voi,insa, sunteti libere sa incercati.

iata de ce aveti nevoie:
-    3 ceşti cu zahăr alb
-    Un sfert de ceaşcă cu suc proapăt de lămâie
-    Un sfert de ceaşcă cu apă plată
-    Pudră de talc
-    Pensetă
-    Loţiune pentru calmarea pielii

intr-o crăticioară de inox, amestecă zahărul, zeama de lămâie şi apa. Pune vasul la foc mic şi amestecă uşor. Mixul este gata atunci când devine aerat şi prinde o nuanţă de bronz-caramel.
Ia crăticioara de pe foc şi varsă conţinutul într-un recipient rezistent la temperaturi înalte. Lasă amestecul să se răcească până devine tare, dar maleabil.

Ia o bucăţică de pastă de zahăr şi, cu mişcări gentile, dar ferme, modeleaz-o precum faci cu coca de cozonac! Repetă mişcarea până ce pasta devine aurie şi călduţă.

Aplică o fâşie pe picior, în sensul creşterii firelor de păr, şi presează uşor cu
degetele (în prealabil, nu uita să îţi răsfeţi pielea cu pudră de talc, astfel vei creşte aderenţa zahărului!).

Cu mişcări rapide şi ferme trage în sens invers, puţin câte puţin. Acoperă din nou zona şi procedează la fel. Un alt avantaj este acela că zahărul nu are acelaşi efect precum ceara şi nu irită dacă este aplicat de mai multe ori.

Dacă ţi se pare că au mai rămas fire rebele, ia penseta şi scapă rapid de ele!

Imediat după epilare spală-te cu apă călduţă şi aplică pe piele o loţiune calmantă şi hidratantă. Dacă preferi tot o variantă eco, răsfaţă-ţi pielea cu ceai de muşeţel şi pastă de aloe vera.
aveti mai jos un link:
http://www.youtube.com/watch?v=rHBCtuQWH-E&feature=player_embedded 
va urez mult succes!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu